Ed de Bruyn
Naar aanmeldformulier
Naar de homepage van Arttrack.nl

Reggedal 2
2904 CX  Capelle aan de IJsel

 
 
- VORIGE PAGINA -

Profiel.


Ed De Bruyn was een knulletje van vijf jaar toen hij emigreerde naar Nieuw Zealand. Op zijn veertiende wilde hij studeren voor architect maar door familie omstandigheden is hij op zijn vijftiende in loondienst gegaan als meubelmaker.
In 1978 besloot De Bruyn terug te keren naar Nederland voor een vakantie, maar eenmaal gearriveerd voelde hij zich meteen weer thuis.
Hij vond werk als onderhoudstimmerman en werd weer opnieuw in kennis gesteld met zijn oude geboortestadje Vlaardingen.
Zes jaar later is hij naar de vrije academie gegaan en heeft diverse opleidingen gevolgd.
Hij vond een woonhuis met atelier langs de Maas in Rotterdam en schilderde veel polderlandschappen, dieren en portretten.
Tijdens zijn zevendaagse schilder- gewoonte heeft hij ook meerdere cursussen gevolgd op de beeldende kunstacademie.
In 1988 is hij begonnen met schilderen van stadsgezichten en heeft hij toen zijn eerste contract getekend bij een lokale drukkerij/uitgeverij. Daar werden een groot aantal aanzichtkaarten en posters van gedrukt.
De Bruyn heeft een onmiskenbare hunkering naar ‘toen’. Niet omdat hij zo graag vroeger had geleefd, maar wel omdat hij denkt dat hij zich in de middeleeuwen als kunstenaar veel beter had kunnen ontplooien.
Na een contract van twee jaar is hij gaan freelancen voor een van de grootste uitgeverijen van Nederland en daar werden twintig van zijn schilderijen gedrukt in de vorm van aanzichtkaarten en relatiewenskaarten.
In de tussentijd heeft De Bruyn tientallen exposities tentoongesteld en heeft hij zijn stempel gedrukt als een pastelier schilder.
Ed De Bruyn  heeft verschillende disciplines ontwikkeld o.a. olieverf, acryl, en aquarel.
De inmiddels 49 jaar oude kunstenaar is nog met hart en ziel verbonden aan zijn passie en heeft nog talloze uitdagingen voor de boeg.

 


Arttrack ©