Joop Reichenfeld
Naar aanmeldformulier
Naar de homepage van Arttrack.nl

Jan Mosmanslaan 17
5237 BB  Den Bosch

073 6429404  
 
- VORIGE PAGINA -

Joop Reichenfeld   (1962, Rotterdam) ’s grootste inspiratiebron is de vorm, houding en beweging van mensen. Regelmatig bezoekt zij het theater om te genieten van een dansvoorstelling, tegelijkertijd maakt zij schetsen in het donker van de dansers. Ze laat zich niet af leiden door wat ze tekent, maar laat haar hand gaan. Deze schetsen gebruikt ze later in haar atelier om eenmalige afdrukken (monotypes) te maken. Soms met de voorstelling nog in het hoofd, of met dezelfde muziek terwijl ze bezig is, een andere keer laat ze dat allemaal los en ontstaan hele nieuwe ‘voorstellingen’. Vooral mensen die zelf met dans bezig zijn zien de zwierige uitstraling door de kleurige dynamiek van dans en ballet.

Workshop monotype Joop geeft regelmatig workshops in haar atelier te ’s-Hertogenbosch.

Voor informatie en data kunt u bellen of mailen.

korte beschrijving keramiekactiviteiten Al mijn werk ontstaat vanuit het tekenen. Regelmatig ben ik te vinden in het theater. Ik teken de dansers tijdens hun dans-voorstelling. Verder teken ik mensen die speciaal model staan. De dansschetsen gebruik ik meestal voor mijn monotypes (eenmalige afdrukken) en de modelschetsen voor mijn vazen.

Ik begon met keramiek door met plakken klei vazen op te bouwen, op die plakken tekende ik mensfiguren. Zo ontstonden driehoeks-, vierkante, ronde en oogvormige vazen met op elke zijde een andere afbeelding. Omdat ik steeds met ongeveer dezelfde vormen werk ben ik begonnen met gipsmallen en gietklei. Ik werk met verschillende kleuren klei, soms door elkaar. De vormen die uit de mallen komen vervorm ik soms nog. Mijn modeltekeningen zeefdruk ik met opglazuur, zo ontstaan zgn. transfers, die na de glazuurstook worden ingebrand in de transparante glazuurlaag. Zo ontstaan toch unieke vazen gedecoreerd met mensfiguren.

 


Arttrack ©