Erik Wuthrich
Naar aanmeldformulier
Naar de homepage van Arttrack.nl

Jan Luijkenstraat 48
1071 CR  Amsterdam

020 66 200 65  
 
- VORIGE PAGINA -


Uitgangspunt voor de tuin- of buitensculpturen van Erik Wuthrich is het bereiken van synergie tussen het beeld en haar omgeving. Bij werk in opdracht is de locatie medebepalend voor het uiteindelijke resultaat. Vaak hebben de beelden behalve het visuele aspect ook nog een zitfunctionaliteit.

De sculpturen zijn een sterke combinatie van de uiterlijke zachtheid van dierenhuidpatronen met de fysieke hardheid van onverwoestbaar keramisch tegelmozaïek. De vriendelijke en zachte uitstraling van de vorm wordt bereikt door manipulatie van natuurkundige processen als uitzetting en stolling. Deze combinatie roept enerzijds vervreemding op, en heeft anderzijds een effect van affectieve herkenning. Het is alsof er een luipaard met een paddenstoel gekruist is, flora en fauna ineen, alsof een hedendaagse Linnaeus op een van zijn onderzoeksreizen een nieuwe soort heeft ontdekt.

 

uitreiking Amsterdamprijs voor de Kunsten 2007

Agenda Erik Wuthrich

Vrijdag 7 februari - Zondag 24 mei 2020
Ojos extraños - Expedición Naturaleza, Museo CAB
In 2020 zal er een overzichtstentoonstelling van werk van Karin Bos te zien zijn in museum CAB in het Spaanse Burgos. De tentoonstelling bevat werken die geïnspireerd zijn door diverse reizen en artist-in-residency projecten die zij samen met Erik Wuthrich heeft uitgevoerd in Spanje. Onder andere de video Shifting Views en de installatie van geblazen glasobjecten Travel Agent die de kunstenaars samen vervaardigd hebben zullen onderdeel zijn van de tentoonstelling. Museo CAB, Ojos extraños - Expedición Naturaleza, Burgos, Spanje

Arttrack ©