Twan Hendriks
Naar aanmeldformulier
Naar de homepage van Arttrack.nl

Bredaseweg 214
5038 NM  Tilburg


- VORIGE PAGINA -

Vakmanschap en diversiteit in de beheerste disciplines zijn, in zowel zijn vrije werk als in de opdrachten, eigenschappen die sterk tot uitdrukking komen. De wellustig gecreŽerde vormen zijn krachtig vol, maar broos en sterk in de verbeelding, met een tere overdracht. Sensueel, met net genoeg afstand. Deze mannelijke en vrouwelijke tegenstellingen zijn kenmerkend in z'n werk. Tegenstellingen die het werk een eigen gezicht geven. Ondanks, of dankzij mijn wispelturigheid bewandel hij vele nog niet gebaande wegen, die hij als kunstenaar voor zich zie. Een eigenschap die er voor gezorgd heeft dat hij na dertig jaar een eigen plekje in de kunstwereld heeft weten te bemachtigen.

Zijn recente werk, beelden in keramiek "Gras", laat die robuuste vormen zien. Wuivend in de wind als een choreografische dans. Een werk dat zich onderling laat combineren naar idee, inzicht en smaak van ieder individu. Deze keramische vormen zijn ontstaan naar aanleiding van lithoís die op hun beurt weer ontsproten zijn aan een opdracht. Een beeld van RVS voor een particuliere tuin getiteld "Bladveer".

Naast z'n werk als kunstenaar run hij met succes mijn eigen galerie in Tilburg waar hij zijn werk verhuur en verkoop aan particulieren, bedrijven en instellingen. Veel werk is via deze weg beland bij verzamelaars en kunstbelangstellenden.

 


Arttrack ©