Marian van Essen
Naar aanmeldformulier
Naar de homepage van Arttrack.nl- VORIGE PAGINA -

Rode draad door mijn werk is transparantie. De natuur is voor mij een belangrijke inspiratiebron, vooral in spirituele zin. In haar vele verschijningsvomen roept zij een gevoel van stille verwondering bij mij op. Een soortgelijke ervaring wil ik in een non-figuratief samenspel van kleur, licht en ruimte in mijn werk tot uitdrukking brengen.

 

Voor mijn schilderijen en wandobjecten kies ik bewust voor een sterk gereduceerd, non-figuratief beeld om het werk te ontdoen van het irrelevante en het afleidende.

 

Een gedenkteken zie ik als een monument voor het leven, dat uitnodigt tot reflectie. Zo mogelijk komt het ontwerp tot stand in overleg met degene waarvoor het gedenkteken is bedoeld. Diverse materiaalsoorten zijn mogelijk omdat de uitvoering in handen gelegd wordt van een specialist. Het realiseren van een gedenkteken vind ik telkens weer een bijzondere ervaring. Het is erg dankbaar om op deze manier voor mensen van betekenis te kunnen zijn.

 

Bij de verbouwing van (delen van) panden streef ik naar een zo groot mogelijke transparantie binnen een functioneel ontwerp. In nauw overleg met de opdrachtgever wordt een gedetailleerd programma van eisen geformuleerd. Het ontwerp wordt zorgvuldig afgestemd op het gewenste gebruik.

Meer beeldmateriaal kunt u zien op mijn website   www.essiana.nl

 

 


 

detail van een wandobject met schelpen

Arttrack