Organisaties Musea Galeries KunstenaarsBedrijven Arttrack.nl webwinkel Arttrack.nl Home
Erik Wuthrich
 
Curriculum vitae

Werk
Erik Wuthrich

Agenda

Curriculum vitae

Informatie

English


  Opleiding

* Autodidact

  Solotentoonstelling

2016 De Heerlyckheit Dyckenburch, Noordwijk
2014 Stedelijk Museum Kampen, Shifting Views, Kampen (video i.s.m. Karin Bos)
2013 Cultuurhuis Pléiade, Doorn
2012 Punt WG, Near Miss, Amsterdam
 SVB, Amstelveen
 Zuiderzeemuseum, Kunstenaar op Zaal, Enkhuizen
2011 Retort Art Space, The other eye, Amsterdam

  Groepstentoonstelling

2018 Kunstverein Springhornhof, Expedition Natur, Neuenkirchen, Duitsland
2017 CODA Museum, Expedition Nature, Apeldoorn
2016 Beeld in Tuin, Anna Paulowna
 Canal Art, Delft
2015 De Kunstkwekerij, Wognum
2013 Pracht in de Gracht, Zaltbommel
2012 Espace Enny, Enny en Été 2012, Laag keppel
 Zuiderzeemuseum, De kleur van water, Enkhuizen
2010 Rijksmuseum Huis Doorn, Doorn
 Les Jardins de Drulon, Loye sur Arnon, Frankrijk
2009 Calanza, galerie Witteveen, Haarlem
 Kunstroute Zijpe
 Zonheuvel, Kunstenaars & het Landschap, Doorn
 Kunstkerk, Doorn
2008 LekArt, Natuurlijk LekArt, Culemborg
 Beelden in het Auxiliatrix, Venlo
 Overzichtstentoonstelling OT 301, overtoom 301 Amsterdam
 Sitting Duck, Amsterdam. georganiseerd door MovingTargets.nl
 Hilton hotel, beeldentuin, Amsterdam
2007 Studio Tuin & Zo, Dalfsen
 JL48, Cultuurplekken Amsterdam Nu, Amsterdam

  Toekeningen / Nominaties

2012 Invitatie ING art management 1 maand artist-in-residence in Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
2009 Toekenning 1 maand Artist-in-Residency door Fundacion Valparaiso, Almeria, Spanje
2007 AFK, Amsterdamprijs voor de Kunsten, toegekend aan OT301

  Reizen

2014 3 weken Douro/Duero kunstproject Spanje/Portugal en 3 weken Bosch & Simons A.I.R. in Chelva, Spanje
2012 Artist-in-residency Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
 Gastatelier Callosa d'ensarria, Spanje
2009 Artist-in-Residency Fundacion Valparaiso, Almeria, Spanje
2003 Gastatelier Callosa d'ensarria, Spanje
1996 - 1997 Barcelona gastatelier

  Nevenactiviteiten

2014 Bruikleen object tbv tentoonstelling Mooi Oud, Museum Henriette Polak, Zutphen
2012 Workshop voor 1e Prijs kunstwedstrijd scholengemeenschap Schoonoord
2005 - 2008 Bestuurslid vereniging EHBK (Eerste Hulp Bij Kunst); eigenaar cultureel verzamelgebouw OT301, Amsterdam

  Opdrachten

2009 Particuliere opdracht vijverbeeld "Frogs'Tail" , Leersum

  Bibliografie/Publicaties

2017 Stentor, Verdachte Landschappen, Marion Groenewoud (2 november 2017)
 Tubantia, Verdachte Landschappen, Marion Groenewoud (2 november 2017)
 De Gelderlander, Verdachte Landschappen, Marion Groenewoud (2 november 2017)
 Kunstkrant, Expedition Nature, Eva Schaap, nr 6 nov/dec
2012 Noord Hollands Dagblad, Kunst in water buitenmuseum, Tanja Koopen (7 augustus 2012)
 Noord Hollands Dagblad, Kunstenaars stappen in het verleden, Tanja Koopen (18 juli 2012)
2010 De Nieuwsbode Heuvelrug, Artificial Life in Huis Doorn (9 juni 2010)
 Nieuwsblad De Kaap, Artificial Life in Huis Doorn (27 mei 2010)
2009 AD, 'Kampwegkerk wordt decor voor beeldend kunstenaars', Rose Carry Lokin, 28-10
2008 Catalogus "beelden in het Auxilaitrix 2008"
 Catalogus Lek-Art
2007 TriBeCa.net, 'Wild Life in Dalfsen', Karin Bos, 25-7